Z tisku - články - 2004

 

13.12.2004 - Domažlický deník (vok, jem)

Mládež se bavila šipkami

Poběžovice - I pětileté děti se mohou dobře bavit u šipkových automatů. Přesvědčili se o tom pořadatelé a účastníci sobotního šipkového turnaje pro mládež v Poběžovicích. Ve spolupráci s místní základní školou a městkým úřadem turnaj uspořádal sportovní klub Bernardýni Poběžovice v penzionu Katka, kde se u dvou automatů sešlo na pětadvacet dětí. Jejich vzájemné souboje nakonec trvaly přes dvě a půl hodiny, než mohli pořadatelé Radek Rygl a Martina Brzobohatá vyhlásit konečné výsledky a předat ceny všem zúčastněným.

V kategorii nejmladších zvítězil pětiletý Daniel Strasser před Markem Strasserem a Dominikou Johánkovou. V kategorii dívek měla nejpřesnější ruku Pavlína Rejtharová, za ní se místila Martina Koželuhová, následovaná Veronikou Mikuláškovou. Mezi chlapci, kteří vzhledem k velkému počtu přihlášených hráli v užším finále, nakonec získal nejvíce bodů Václav Schejbal, následovaný Lukášem Vojvodou a Adamem Ryglem.

Sportovní odpoledne se opravdu vydařilo a všichni zúčastnění si odnesli nejen ceny, včetně cen útěchy, ale i spoustu hezkých zážitků z napínavých soubojů. Organizátoři touto cestou děkují za pomoc všem sponzorům.

 

08.12.2004 - Berounský deník (hrš)

Představujeme šipkový oddíl

Mitrovice - Velice mladý šipkový klub Oživení Nové Mitrovice vznikl v letošním létě. Sídlí v okresu Blovice, který sousedí s Rokycanskem. Cesta je tam zajímavá: u kostela doleva, kolem rybníčku a nemůžete minout. Jak je ale vidět, šipkám se tam velice daří. Největší zásluhy na tom zřejmě má mladá ambiciózní žena Věra Michálková, která spolu se svým přítelem Františkem Königsmarkem klub založili a nadále úspěšně vedou. Další jsou hráči jako Michálek Luboš st. a Michálek Luboš ml., Malinovský Jan ml., Malinovský Jan st., Hůla Petr, Hůla Roman, Kácha Jan a nové posily Bauer Martin a Burian Martin. V tabulce jižní skupiny Středozápadní ligy sice jsou v dolní polovině tabulky, ale ještě stále mají šanci na postup do jarní nástavbové části. Nyní hráli ligový zápas s prvním družstvem tabulky a drželi se velice dobře. Mnoho utkání bylo vyrovnaných 1:2 a proto výsledek 4:14 neodpovídá pravdivě o kvalitě družstva domácích. Tento klub s velkým počtem hráčů se možná na jaře nebo v příští sezóně rozdělí na Áčko a Béčko, čímž potvrdí své "oživení".

 

04.12.2004 - Mladá Fronta (Jana Rybová)

Hází šipky. Ze třetí ligy došli na mistrovství světa

Hodonín - Je jich pět. Hází extra i superligu, jsou letošními mistry republiky a třetí nejlepší tým na světě. O kom je řeč? O Šipkovém klubu Beseda, který vznikl před šesti lety v Hodoníně. Pavel Bezůšek je kapitán družstva. „Do první soutěže jsme se přihlásili před pěti lety. Byla to třetí liga, kterou jsme vyhráli. Pak jsme postupovali výš a výš, až jsme loni skončili v nejvyšší soutěži jihomoravské oblasti a celou extraligu vyhráli,“ vzpomíná na začátky a vzestup hodonínského týmu. Letos se Pavel Bezůšek, Petr Šimoník, bratři Račičtí a Blahoslav Budík probojovali ze sto dvaceti šesti družstev na jižní Moravě až na mistrovství republiky. Vyhráli.A to jim vyneslo nominaci na mistrovství světa ve Španělsku. „Nejdřív byly šipky taková hospodská zábava. Pak se ale začali vyčleňovat lidé, kteří měli ambice vyhrávat a začali trénovat,“ popisuje Bezůšek zrod šipkařského sportu u nás. Dostat se do extraligy či superligy dnes není podle něho už vůbec jednoduché. „Chce to nejmíň tři hodiny tréninku denně, štěstí na kolektiv a pět let soutěžení. Pak máte šanci,“ tvrdí.

Poprvé vyrazila hodonínská šipkařská Beseda do světa letos. Na Evropském poháru v Krakově se hodonínským šipkařům sice ještě moc nevedlo a skončili až pátí, ale vynahradili si to do sytosti na letošním mistrovství světa ve Španělsku. „Šipkařský svaz nám moc šancí nedával, ale my jsme se tak vyhecovali, že jsme dokonce celý závod s favoritem vedli a Španělé jen dotahovali. Nakonec se ale nepodařilo hodit závěrečný double. Sami Španělé pak na tiskovce prohlásili, že zápas s námi byl pro ně úplně nejtěžší,“ barvitě vypráví kapitán úspěšného týmu Pavel Bezůšek. A jaké má s týmem další plány? „Uspět v superlize, zvítězit v extralize a nezklamat na mistrovství republiky, protože ještě žádnému družstvu se titul mistra nepodařilo obhájit,“ prozradil.

 

01.11.2004 - Olomoucký den (hni)

Vozíčkáři trefovali terče již pošesté

Paseka Příjemná a přátelská atmosféra provázela již tradičně šestý ročník turnaje v elektronických šipkách pro tělesně postižené, který se konal v sobotu v kulturním domě v Pasece u Šternberka.

"Celá akce vznikla z nadšení osmi lidí, kteří si říkají Bár team 8. Sami hrají šipkařskou ligu a před šesti lety nás napadlo uspořádat podobnou soutěž i pro tělesně postižené," řekl jeden z pořadatelů Libor Geier. Díky této akci se může Paseka jako jedna z mála obcí pochlubit bezbariérovým kulturním domem. " Prostory na turnaj jim pronajímáme zdarma. Když jsme po prvním ročníku začali rekonstruovat kulturní dům, udělali jsme to rovnou tak, aby byl bezbariérový," řekl pasecký starosta Jiří Blažek ( nez.) a začal účastníkům turnaje rozdávat trička se znakem obce a logem soutěže, které pro ně obec nechala vyrobit. Do Paseky se pravidelně sjíždějí vozíčkáři ze všech koutů republiky. " Většina z nás, co jsme tady, hrajeme profesionálně sledge hokej, šipky bereme spíš jako odreagování. Jezdím sem pravidelně už čtyři roky a vždycky je tu výborná atmosféra," řekl jeden ze soutěžících Tomáš Kvoch, který přijel až z Pardubic a shodou okolností je kapitánem české reprezentace ve sledge hokeji.

Letošního ročníku se zúčastnilo na třicet hráčů, kterým spíše než o ceny šlo o skvělou zábavu. Součástí akce bývá pravidelně hudba, výborné jídlo a pití a je na ni srdečně zvána i veřejnost. Pravidelně tam zavítá také zpěvák Pavel Novák, který má nedaleko chalupu. Starosta navíc prozradil, že pořadatelé mají na příští rok v plánu uspořádat pro tělesně postižené v šipkách mistrovství republiky a k tomu ještě tenisový turnaj.

 

11.10.2004 - Deník Lučan

Šipky házejí celé rodiny

Louny - Kolem devíti hodin týdně stráví pětačtyřicetiletý Vladislav Rubeš před terčem šipkového automatu. Jako kapitán týmu Profous Louny, který je v současnosti na špičce třetí ligy Severočeského oblastního šipkového svazu, bere trénink velmi vážně.

Většina závodních hráčů se schází dvakrát až třikrát týdně. K tomu je třeba přičíst samotná ligové utkání, jichž je za sezonu osmadvacet. Každé z nich se skládá z dalších dvanácti zápasů, hraných jak "doma", tak i "venku". "Nějakou korunu to samozřejmě stojí, ale rodinný rozpočet tím trpět nesmí. Musím si na svou vášeň vydělat," krčí rameny Vladislav Rubeš. Týdně ho jeho sportování prý přijde i na pět stovek. Šipkami se snaží zasáhnout cíl už sedm let, šestou sezonu závodně.

Trénovat chodí každý den asi půl hodiny. V domovské restauraci stráví měsíčně asi 36 hodin. Volněji je mimo ligovou sezonu, která trvá od září do dubna. "Bohužel se tento sport provozuje hlavně v restauračních zařízeních. Takové prostředí odrazuje hodně mladých lidí a dětí," přiznává kapitán. Také v očích většiny lidí se šipky kvůli tomu nejeví jako pravý sport, ačkoliv v něm nechybí soutěžení, nervozita, fanoušci a další neodmyslitelné součásti.

Vladimír chodil hrát s celou rodinou. Manželka však přestala, a tak se v zápasech utkává už jen se svými dvěma syny. "Ženě to, pokud vím, nevadí, že si zajdu na trénink nebo na zápas. Nadšená není, ale toleruje to," oceňuje hráč.

Ke stejnému šipkovému automatu přichází i sedmnáctiletá Lucie Beštová, která s šipkami teprve amatérsky začíná. Problémy s penězi ani časem řešit nemusí. "Zatím mě šipky stojí tak dvě stovky měsíčně. Chodím hrát s přítelem a mámou. Ta za mne platí a je ráda, že také hraju," přiznává Lucie.

Kvůli škole však času na šipky moc nezbývá. Svou zábavu si dopřává asi dvakrát do týdne, většinou samozřejmě o víkendu. "Hodně mne to baví a chtěla bych jednou také hrát ligu. K tomu je ovšem potřeba hodně trénovat, na což nemám čas," poznamenává trochu smutně.

Umění šipek je podle dotázaných hráčů ukryto především v tréninku. "Musíte být neustále v kontaktu s terčem. Když čtrnáct dní vynecháte, další týden trvá, než se znovu dostanete do formy," prozradil na závěr cestu k úspěchu V. Rubeš. "Jen se zkuste na vzdálenost 237 centimetrů trefit třeba do výseče dva krát pět centimetrů," směje se.

 

09.10.2004 - Deník Lučan (mm)

Šipkařka Schedivá získala ve Španělsku světové stříbro

Louny - Po žateckém M. Kadlecovi měl okresní šipkový sport opět zastoupení na MS v polovině září ve Španělsku, kde byla Lenka Schedivá z družstva DC Gama Louny více než úspěšná.

Nejdříve v soutěži ženských dvojic obsadila společně s chomutovskou Petráskovou 9. místo z celkem 45 dvojic, rovněž 9. pozici obsadila v turnaji trojic (2 muži + 1 žena) z celkově přihlášených 50 "triplmixů".

Ale nejlepší výsledek dosáhla v hlavním turnaji jednotlivců, když ze 65 hráček ze 14 zemí se stala vícemistryní světa za své 2. místo. V souboji o postup mezi 4 nejlepší porazila celkem snadno vítězku českého letošního žebříčku Benešovou, v boji o finále pak po vyrovnaném souboji zdolala Španělsku. V samotném finále nejdříve zdolala svoji francouzskou soupeřku drtivě 3:0, ale protože do finále šla s jednou porážkou, v rozhodujícím souboji ji Francouzska prohru 0:3 vrátila a stala se mistryní světa, lounská Lenka Schedivá obsadila druhou pozici.

 

29.09.2004 - Plzeňský deník

Házet šipky zvládli i z vozíku

Plzeň - Změřit síly při turnaji v šipkách, zahrát si šachy nebo si jen popovídat přišla v sobotu odpoledne do skvrňanské sokolovny v Plzni asi desítka vozíčkářů. Zajímavé odpoledne tu pro ně připravila agentura Vladimíra Hejmana, která pro postižené nebo staré lidi zprostředkovává sociální služby.

"Takovou akci děláme poprvé, a nejspíš proto přišlo míň lidí, než jsme očekávali," řekl Hejman. Ti, kteří do restaurace U Linhartů dorazili, však byli nadšeni.

"Nemáme zas tolik příležitostí k setkávání. Jednak se s vozíky nedostaneme všude, kam bychom chtěli, a tady navíc cítíme, že jsme tu vítaní," řekl jeden z vozíčkářů Jaroslav Monhart. Ne všechny kulturní nebo sportovní akce jsou podle něj lidem s hendikepem otevřené.

"Nikdo nás sice nevyhání, ale na druhou stranu máme problémy, které nikoho nezajímají," dodal Monhart. Příkladem jsou například toalety, které vozíčkář nemá šanci použít.

"Mám velmi rád trampskou muziku, a tak jsem v létě velmi rád jezdil na festival Na ulici. Když jsem však potřeboval použít WC, dostal jsem se na náměstí do svízelné situace," řekl vozíčkář. Mobilní buňky s toaletami prý s vozíčkáři nepočítaly. Jediné bezbariérové WC se nacházelo u Mlýnské strouhy, klíč k němu si lidé mohli vyzvedávat v přilehlém obchodě. Ten však v 18 hodin zavřel.

Sobotní setkání bylo podle organizátorů první vlaštovkou v programu, který agentura pro lidi se zdravotními problémy chystá. Připravuje pro ně totiž další setkání, plesy a v plánu má dokonce letní tábor. Kromě zábavy ale pro hedikepované dokáže zajistit spoustu služeb, které jim zpříjemní život.

"Doprovázíme je například k lékaři, pomůžeme jim s opravou auta, postaráme se o ně, kdykoliv nás o to požádají," potvrdil Hejman.

Lidé, kteří se v životě bez invalidního vozíku neobejdou, mají podle manželky jednoho z vozíčkářů sklony uzavírat se do sebe a někdy mají pocit, že své okolí obtěžují.

"Můj manžel ještě před pěti lety chodil, navíc hodně sportoval. Jeho nemoc obrátila naruby celý náš život," řekla. Podle ní se jim docela dobře daří zvládat technické problémy, mnohem hůř se vyrovnávají s psychikou.

"Někdy musím lidem v našem okolí vysvětlit, že manželovi sice chybí nohy, ale hlavu má v pořádku," dodává.

Další setkání hendikepovaných se v sokolovně uskuteční 23. října. Poslední říjnový den tu bude patřit postiženým dětem.

"Máme pro ně připraveno spoustu soutěží. Vítězovi věnuje jeden z našich sponzorů invalidní vozík," dodal Hejman.

 

18.09.2004 - Mělnický deník (Michal Vorel)

Pavel Kodera se stal oporou neratovického FraJa týmu

Hráč šipkařského oddílu Fraja Neratovice hrajícího 1. Ligu v České republice, Pavel Kodera je s uplynulým ročníkem spokojen.

Mlékojedy - V sezoně získal řadu pohárů, individuálních i oddílových. Stal se mistrem republiky v Hradci Králové. Do neratovického klubu přišel čirou náhodou. "Šipky hraju tři roky. Jednou jsem výjimečně zašel do hospody, kde mě zaujala hra šipkařského špílmachra. Ten mířil jako Vilém Tell. Chtěl jsem to vyzkoušet také. Docela mi to šlo, a tak mě pozval do neratovického sport baru. Začalo mě to bavit natolik, že hraji dodnes," uvedl ke svým začátkům Pavel Kodera. Před třemi lety nastoupil po krátkých dvou týdnech tréninků ihned do druhé šipkařské ligy. Tu si zahrál dva roky. Následoval postup neratovického oddílu do první ligy, ve které byl se spoluhráči v premiéře úspěšný. Ze čtrnácti klubů zakončil sezonu Fraja tým na druhém místě. Za toto umístění se hráči nominovali na kvalifikační turnaj o postup do superligy. Turnaj však úspěch nepřinesl, takže i v další sezoně si Neratovičtí zopakují prvoligovou soutěž. Vedle Fraja týmu Pavel Kodera zvládal reprezentovat v loňském ročníku i Bunda tým ve Starém Klíčově u Českých Budějovic, kde si zahrál superligu. "Nejvyšší republikovou soutěž se nám podařilo dotáhnout do vítězného konce. Byl to superzážitek. Kromě toho se dařilo i v republikovém poháru, který taky skončil v rukou našeho týmu. To se žádnému mužstvu ještě nepodařilo," vyjádřil svou spokojenost k působení v jižních Čechách. Za vítězství v superlize dostalo mužstvo odměnu v podobě zájezdu do Chorvatska - Poreče, kde odehrálo evropský šipkařský turnaj EDU. "V něm jsme skončili pátí z 32 týmů. Ve dvojici s Jaroslavem Badinem se nám podařilo vybojovat druhé místo. To považuji za jeden z největších letošních úspěchů."

Další poháry jste si přivezl odkud?

Ten nejcennější mám z Hradce Králové, kde jsem v únoru vyhrál mistrovství republiky. Zmíněné druhé místo v Chorvatsku také nemělo chybu. Letošní sezona se opravdu vydařila. I na dalších turnajích se vedlo a triumfy přicházely ať z individuálních závodů nebo ve dvojicích.

Za svou tříletou šipkařskou kariéru jste získal asi kolik ocenění?

Letošek byl, jak už jsem řekl, nejúspěšnější. Ani nevím kolik pohárů jsem vyhrál. Celkově to dělá asi padesát.

Stíháte ve svém volnu kromě šipek ještě něco jiného?

Časově náročný režim mi to moc neumožňuje. Když to jde, tak si zahraji jakýkoliv sport - tenis, fotbal a další. Rád se projedu i na kole. Prostě být v pohybu, to je můj koníček.

 

13.08.2004 - ČTK

Spolky v kraji obohacují život v malých obcích

Karlovarský kraj - Sokolovsko a Karlovarsko patří mezi okresy s největším počtem spolků, které se významně podílejí na oživení kulturního a společenského života v obcích. Vyplynulo to z nedávného průzkumu České zemědělské univerzity. Podle něj na vesnicích stále převažují především tradiční spolky a sdružení, jako jsou hasiči, sportovci, myslivci, chovatelé, včelaři, ale také třeba organizace Českého svazu žen. Na výsluní se sice dostávají nové kluby, jako například šipkaři, ale ty obvykle oproti těm tradičním nepořádají bály či zábavy, dětské dny a různé veřejné sportovní akce.

Karlovarský kraj - Ples baráčníků, hasičský bál, dětský den pořádaný svazem žen. Tak vypadá kulturní život v mnohých obcích a malých městech v Karlovarském kraji. Bez tradičních spolků by se v nich lidé většinou neměli šanci pobavit. Podle nedávného průzkumu, který provedla Česká zemědělská univerzita, patří Sokolovsko a Karlovarsko k okresům s velkým počtem obcí, kde společenský život závisí právě na spolcích. Nejaktivnější jsou hasiči. Ti nejenže zachraňují životy i majetky, ale také pořádají vlastní zábavy. Podobné tradiční akce organizují i sportovci, myslivci, svaz žen a další sdružení. Akce spolků se velmi často zakládají na prezentaci výsledků jejich činnosti. Mezi úspěšné patří například výstavy chovatelů v Kostelní Bříze, které mají nadregionální charakter. Před měsícem navštívily stovky lidí expozici králíků, holubů a drůbeže ve zdejším chovatelském areálu. Svoji oblibu si získaly také plesy březovských včelařů. "Pořádáme je už přes dvacet let a lidé na ně stále rádi chodí," potvrdil organizovaný včelař Miroslav Tancl. Před dvěma roky uspořádali Březovští velkou výstavu svých produktů. "Kromě včelařských potřeb jsme představili také naše produkty, nechyběly tedy med ani medovina," řekl Tancl. Setkala se s úspěchem. Prodejní expozici tehdy navštívilo kolem pěti set lidí. Podobně se v mnohých obcích prezentují také zahrádkáři, sportovci či kynologové, kteří rádi pořádají veřejné akce u příležitosti jakým je například Mezinárodní den dětí. Kromě tradičních spolků jsou stále více vidět novější organizace, jako například šipkaři. Ty se však příliš nevěnují pořádání akcí pro veřejnost, spíše se orientují na vlastní řady a organizují různé soutěže a turnaje.

 

13.07.2004 - Krkonošské noviny

Šipkaři budou mít příště jedinou prestižní soutěž

Trutnov - Česká asociace kompaktních sportů a asociace šipkových automatů uspořádaly v Trutnově jubilejní X. mistrovství České republiky v šipkách.

Malé ohlédnutí. Šampionát trval čtyři dny a na 64 soutěžních terčích se odehrálo celkem patnáct turnajů, v nichž se představilo na tisíc nejlepších šipkařů a šipkařek z celé republiky. Byly mezi nimi také úspěšné reprezentantky z nedávného mistrovství Evropy v Hamburku: vicemistryně v cricketu a třetí z hlavní soutěže žen Zuzana Štěpánová a spolu s ní i další členky stříbrného družstva žen (kromě Štěpánové také Iva Zálabská, Lenka Schedivá, Eva Kičinová, Dagmar Komorová) a bronzového týmu mužů (Miloslav Navrátil, Viktor Fibrich, Aleš Kocourek, Martin Rýpar, Daniel Záruba).

Trutnov přivítal nejlepší šipkaře poprvé už v roce 1995 na premiérovém šampionátu ČAKS. Letos naopak zakončil další etapu rozvoje šipkového sportu u nás jubilejním X. mistrovstvím, společným s Asociací šipkových automatů. Od příští sezony budou mít nejlepší šipkaři konečně už jen jednu prestižní soutěž. Pod hlavičkou Unie šipkových organizací ji budou pořádat dvě nejsilnější a nejpočetnější sdružení u nás (ČAKS-AŠA a Český šipkový svaz).

 

24.06.2004 - Domažlický deník

Medailová žeň Bundů

Trutnov - Devět medailí, z toho dvě zlaté, šest stříbrných a jednu bronzovou, přivezli z českého šampionátu v šipkách reprezentanti DC Bunda Teamu Starý Klíčov. Z M ČR, které hostila bývalá hala Texlenu Trutnov, si tak doslova udělali domácí mistrovství. Zároveň udělali slavnostní tečku za letošní velmi úspěšnou sezonou.

Titul mistra České republiky vybojoval mezi juniory Marek Toman před Lukášem Molkem (Křesiny) a Lukášem Světínským (DDM Chrudim). Těsně pod stupni vítězů, čtvrtý, skončil Tomáš Fiedler. Václav Šťastný byl devátý. Českými šampiony se stala rovněž dvojice mužů Jaroslav Badín, Pavel Kodera, která v "bratrovražedném" finále porazila své týmové kolegy Martina Hoffmana s Alešem Kocourkem.

Mezi muži, kterých se v Trutnově představilo celkem 190, se radoval ze stříbrné medaile Martin Hoffman. Hned za ním skončil další Bunda Pavel Kodera. Další umístění staroklíčovských hráčů bylo následující: 33. Jaroslav Badín, 49. Vlastimil Černý a 65. Petr Kasper. V ženách startovalo téměř sto šipkařek, mezi nimi i tři reprezentantky Bunda Teamu. Nejlépe dopadla Šárka Petrásková, která skončila sedmá. Sedmnáctá byla Radka Černá a třiatřicátá Lenka Schedivá. Posledně jmenovaná si zklamání z jednotlivců vynahradila ve dvojicích žen, kdy s Evou Pázralovou (Phoenix Františkovy Lázně) obsadila druhé místo. Stejný kov rovněž vybojovala ve dvojici mix se svým spoluhráčem Martinem Hoffmanem. Ve dvojicích žen navíc pár Černá, Petrásková skončil sedmý. V žácích se na sedmé příčce umístil Tomáš Moščák, deváté místo patřilo Pavlu Gaváčovi. Mezi žákyněmi figurovala na devátém místě Ivana Váchalová, třináctá byla Kateřina Dolejší.

V soutěži družstev se dařilo ženám a juniorům, kteří v shodně vybojovali druhé místo. Stříbrné družstvo žen tvořilo trio Lenka Schedivá, Šárka Petrásková a Radka Černá. Druhý tým DC Bunda junior Team Starý Klíčov reprezentovali Marek Toman, Tomáš Fiedler a Tomáš Moščák.

Osmačtyřicet mančaftů se zúčastnilo týmové soutěže mužů. Čtvrté místo vybojovali hráči Bunda A (Martin Hoffman, Pavel Kadera, Jaroslav Badín, Aleš Kocourek, Vlastimil Černý a vedoucí týmu Petr Kasper), béčko (Jiří Sovek, Petr Brejcha, Radek Vavro, Václav Hruška a Tomáš Bubla) skončilo pětadvacáté. A-tým Bundů prošel do semifinále bez jediné porážky, ztratil pouze bod za remízu s olomouckými Drtiči. Ti je opět čekali v souboji o finále. "Dvě třetiny zápasu jsme vedli, ale poté Drtiči otočili a my v poslední možné chvíli vyrovnávali na 9:9. Důležitý poslední bod získal Jaroslav Badín. Následovalo prodloužení, ve kterém jsme se ujali vedení 1:0. Drtiči nás pak ale doslova převálcovali a po výhře 2:1 se radovali z postupu do finále, které nakonec vyhráli. Nám tentokrát chybělo štěstí. To jsme si vybrali při Českém poháru a superlize. Drtičům vítězství přejeme, jsou to výborní a pohodoví kluci. Duel s nimi všichni přítomní označili za předčasné finále. V souboji o třetí místo s Omni Staropramen Hradec Králové už jsme neměli síly, vůli ani motivaci a nakonec skončili čtvrtí. Přesto je toto umístění naším nejlepším výsledkem na šampionátu, neboť dosud jsme byli nejlépe pátí, šestí," popsal souboj o medaile v týmové soutěži vedoucí týmu Bundů Petr Kasper.

Není jistě bez zajímavosti, že vítězní Drtiči 2000 Olomouc si vybojovali nominaci na světový šampionát týmů, které hostí Šapnělsko.

 

23.06.2004 - Deník Lučan (mm)

Lounská Schedivá hrála ve finále ME šipkařů

Hamburk, Louny - Konec šipkařské sezóny se velmi vydařil lounské hráčce Lence Schedivé z družstva Amazonky Louny, která se svými výkony během celé sezóny probojovala do reprezentačního družstva žen pro Mistrovství Evropy 2004 v elektronických šipkách, hraném v prvním červnovém týdnu v německém Hamburku.

Na ME v soutěži družstev se zúčastnilo celkem 12 ženských celků a lounská hráčka byla jednou z hlavních tahounek reprezentačního družstva ČR, které v soutěži družstev postupně porazilo týmy Německa, Španělska, Rakouska, Itálie, Polska, Maďarska a Slovenska. Postoupilo až do finále Mistrovství Evropy, kde se utkalo s družstvem Chorvatska a po prohře 9 (oba dva body českého týmu vybojovala lounská hráčka) nakonec skončilo na překvapivém druhém místě v Evropě. Rovněž v hlavním turnaji Mistrovství Evropy jednotlivců v turnaji žen pokračovala lounská Amazonka Lenka Schedivá ve výborných výkonech a při účasti 136 hráček z 15 zemí obsadila při své první účasti na ME vynikající 5. místo, když v boji o medailovou pozici prohrála po velkém boji maďarské soupeřce 2:3 na legy.